Copyright på Aalborg Universitet

Hvad må jeg med tv-udsendelser?

Som studerende eller ansat ved Aalborg Universitet (AAU) har man kontakt med mange former for medier. Disse er omfattet af ophavsretsloven og på denne side får du et overblik over de elementer af loven, du bør vide noget om, når du anvender, tekster, billeder, film eller andre medieformer i din tilknytning med universitetet.

TV-udsendelser er omfattet af ophavsretsloven. Aalborg Universitet har dog tegnet en aftale med Copydan, der gør det muligt for ANSATTE ved universitetet at kopiere (optage) og lagre  TV-udsendelser til brug i undervisning og forskning. Dog er det kun tilladt at dele udsendelserne i lukkede Moodle-rum, enten selve optagelsen eller link til Mediestream.

  • Det er dog IKKE tilladt at optage, lagre og dele hele filmværker (spillefilm), medmindre der kun er benyttet en mindre del af et filmværk i en TV-udsendelse.

                                                                                     
 

Udsendelser fra Følgende danske og udenlandske tv-kanaler er omfattet af aftalen
 

Danske kanaler:
DR1, DR2, DR3, DR K, DR Ramasjang, DR Ultra, TV2, TV2 regioner, TV2 News, TV2 Zulu,TV2 Charlie, TV2 Fri, Kanal 4, Kanal 5, 6´eren, 7´eren, TV3, TV3 +, TV3 Puls, Dk4, Tegnsprogskanalen.

Nordiske kanaler:
SVT1 (HD), SVT2 (HD), TV4, NRK1 (HD), NRK2 og TV2 Norge (HD).

Tyske kanaler:
ARTE (HD), ARD (HD), ZDF (HD), NDR, 3 Sat og RTL (HD) og KiKA.

Engelsksprogede kanaler:
BBC Brit, BBC World News, BBC Earth, CNN, MTV, Discovery, Animal Planet, National Geographic, Viasat History, Viasat Nature og Viasat Explorer.

Franske kanaler:
France Ô, France 2, France 3, TV5 Monde og Mezzo.

Spanske kanaler:
TVE Int. og Canal 24horas.

Italienske kanaler:
Rai Scuolo og Rai Storia.

Kinesiske kanaler:
CCTV 4 og CCTV 9.

Tyrkiske kanaler:
TRT Türk, TRT Children (TRT Cocuk) og TRT School (TRT Okul).

Andre kanaler:
Ariana TV (Afghanistan), MBC

 

RADIO/TV OG E-LÆRING

UBVA - Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde har lavet denne video om anvendelsen af radio- og tv-udsendelser i forbindelse med e-læring.

UBVA - Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (2014) Brug af Radio og TV i forbindelse med E-læring. www.undervislovligt.dk

Links til TV-udsendelser

Mediestream er en database, som du som studerende eller ansat har adgang til igennem Aalborg Universitetsbibliotek. Den indeholder bl.a. tv- og biografreklamer.

Brug af materialet i Mediestream må kun ske i forbindelse med forskning, studie- og undervisningsbrug, og det må ikke anvendes til andre formål. Det er ikke tilladt at downloade, videresende, ændre eller benytte materialet kommercielt. Offentlig fremvisning uden for formålet er ikke tilladt

Planche om copyright på AAU

Her kan du se en kort oversigt over, hvad du må kopiere, indscanne og uploade som studerende eller ansat ved Aalborg Universitet


Download pdf

Spørgsmål om copyright?

Som studerende eller ansat ved AAU, har du mulighed for at stille spørgsmål om ophavsretslige emner til Aalborg Universitetsbiblioteks Copyright Team på copyright@aub.aau.dk
 

Spørg copyright Teamet

Denne side varetages og opdateres løbende af Copyright Teamet på Aalborg Universitetsbibliotek. Siden er sidst opdateret i marts 2020. “Fotos: Colourbox.com”