Copyright på Aalborg Universitet

Spørg Copyright Teamet

Som studerende eller ansat ved Aalborg Universitet (AAU) har man kontakt med mange former for medier. Disse er omfattet af ophavsretsloven og på denne side får du et overblik over de elementer af loven, du bør vide noget om, når du anvender, tekster, billeder, film eller andre medieformer i din tilknytning med universitetet.

Copyright Teamet består af ansatte på Aalborg Universitetsbibliotek, der har faglig erfaring med ophavsret i forhold til bl.a. fysiske biblioteksmaterialer, licensaftaler for e-ressourcer, Open Access og publicering, undervisning samt lån mellem biblioteker. Ingen i teamet er uddannelde jurister, men medarbejderne har arbejdet aktivt med ophavsret siden 2011.
 

Som ansat eller studerende ved AAU, kan du få råd og vejledning om ophavsret

Copyright Teamet har til formål at skabe fokus på ophavsretslige emner på Aalborg Universitet, samt formidle de aftaler på området, der kan have betydning for ansatte og studerendes arbejde på AAU. Har du derfor spørgsmål om ophavsret og er du ansat eller studerende ved universitetet, kan du kontakte teamet på copyright@aub.aau.dk


Ansvaret er dog stadig dit eget i sidste ende

Når du anvender tekster, billeder, film eller andre medieforme i din tilknytning med universitetet, er det dit eget ansvar at følge lovgivningen.

Copyright Teamet på Aalborg Universitetsbibliotek har til formål at give generel information om ophavsretlige spørgsmål. Teamet tilbyder ikke juridisk rådgivning, og dets information om ophavsret kan ikke erstatte konkret juridisk rådgivning. Copyright Teamet fraskriver sig ethvert ansvar for handlinger eller konsekvenser af handlinger, der foretages på grundlag af oplysninger indhentet fra teamet.

COPYRIGHT TEAMET:

Denne side varetages og opdateres løbende af Copyright Teamet på Aalborg Universitetsbibliotek. Siden er sidst opdateret i december 2021. “Fotos: Colourbox.com”